Фати-22 На Правни Спроведување на Крипто-Валута Хакирање

Хакирањето

Другиот ден, Јас разговараше за крипто-валути со еден познаник во нашите локални "Старбакс", и тој дозволете ми да знам тој работи со неколку претприемачи кои би претходно бил академски експерти во ТОА Безбедност. Се разбира, за крипто-валути сето тоа е за безбеден пренос на податоци, и довербата во суштинската вредност на оние кои еден е и нула е, или П-битови. Можеби, Јас би можеле да ги разгледаме во нивниот бизнис план, иако овие дигитални валути имаат некои пречки на патот кон иднината, сигурен сум дека ќе биде иднината норма – тоа е начинот на кој светот е на чело тоа се појавува. посета https://www.binaryoptionswatchdog.trade/

Дали ова значи дека ние ќе имаме дистрибутивна валута како дистрибутивна енергија на smart grid, или дистрибутивна информации, како на Интернет? Добро, луѓето обично го прават она што се работи и има и добри и лоши со централизација и со дистрибутивна вишок стратегија.

Сега потоа, што е најновиот, побара од вас? Добро, постојат две статии ги читам не повеќе од еден час, по што средба, како што беше крстарење низ информации, Јас би претходно зачуваните да се напише на оваа тема подоцна; Малку Корисни – Bitcoin себе може да успее како валута, но, основната технологија е почетокот да укажам вредни нови апликации,"од Павле Ford (Февруари 18, 2014) и умот вас овој член е напишан само неколку дена пред Bitcoin кражба од еден од нивните топ размена.

Другиот текст е напишан од страна на Naette Byrnes на ден по овие наоди ја погоди newswires на февруари 25, 2014 "Bitcoin на Топло Седиште – Голем bitcoin размена исклучи, поставување прашања за cybercurrency." Дали сте изненаден? Никој, на мене или.

Вториот член отиде на државата; "Токио-врз основа на Мт. Gox, откако на еден од најголемите размени на bitcoin cybercurrency, престана оперативни вторникот среде гласини дека милиони може да се украдени од фирмата и поголемата загриженост во врска со долгорочните изгледи за решен дигитални валута. Други bitcoin размена брзо се пресели да се дистанцираат од Планината. Gox и тврдат дека тие се уште се отворени за бизнис. Вредноста на валута себе падна нагло да се само преку $500 до средината на mph. Тоа хит на сите времиња високи на $1,100 во ноември."

Што велите на тоа? Уф. Дали ова се докаже дека naysayers довикува на Понзи Шема беа во право? Дали тие се добие последен се смее, или е ова само се очекува еволутивен процес на нарушување како сите kinks се разработени? Добро, сметаат дека ова мислев да експериментираат имав.

Ајде да се каже дека беше hanky-panky вклучени, да речеме дека некој пробиени системот или украл дигитални валута. Токму сега, дигитални валута лета под радар како што не е призната дури и со сите нови Премногу Големи за Да Пропаднат прописи на банките, итн. Како може дигитални валута имаат вредност? Тешко е да се каже, како може fancily печатени парче хартија означени $20 се вреди ништо, тоа не е, но, тоа е вреди да се она што го претставува, ако ние сите се согласуваат за тоа и да имаат доверба во валутата. Која е разликата, тоа е прашање на доверба право?

Во ред, па, да речеме дека регулаторите, ФБИ, или друга гранка на владата се меша и датотеки трошоци – ако тие датотека кривична пријава дека некој ограбени некој друг, тогаш колку измама бил вмешан? Ако владата за спроведување на законот и одделот за правда стави еден долар износ број кон, тие се ненамерно се сложите дека дигитални валута е реална, и таа има вредност, на тој начин, непризнавање. Ако тие не се вклучени, тогаш било измама што може или не може да се случи поставува на целиот концепт се врати на начини, и медиумите, ќе продолжи да вози по довербата на сите дигитални или крипто-валути.

Така, тоа е се фати-22 за владата, регулаторите, и спроведување на луѓе, и тие не можат да се погледне на друг начин или одрече овој тренд веќе. Тоа е време за прописи. Добро, Јас лично омраза регулатива, но, не е тоа како што тоа обично започнува. Откако тоа е регулирано кредибилитет е даден на концептот, но, неговата дигитални валута концепт, исто така може да ја поткопаат целокупната Една Светска Валута стратегија или дури и американскиот Долар во (Петро-Доларот) парадигмата, и не може да биде пекол да плати за тоа, како и. Може да глобалната економија се справи дека нивото на нарушување? Stay tuned, Претпоставувам дека ние ќе го види.

Во меѓувреме, она што ќе се случува понатаму да се биде или не оваа нова промена во тоа како ние гледаме на монетарната вредност, богатство, онлајн трансакции и како во реалниот свет ќе ум-meld во нашата иднина нејасна реалноста. Јас само не гледам многу луѓе мислејќи тука, но, секој треба да, еден misstep и ние би можеле да се во светот на боли – сите на човештвото што е. Ве молиме да се разгледа сето ова и мислам на неа.

diet for weight loss in hindi, fruit and vegetable juice diet plan for weight loss, medicine like phentermine, people who struggle with people commenting her on her weight loss, diabetes treatment weight loss, how many garlic pills should i take a day, arm weight loss, best diet pills for weight loss 2019, jason hampl md, stretched out skin after weight loss, weight loss kits, postpartum weight loss calculator babycenter, weight loss pills lawton ok, how to lose water weight gain, loose facial skin surgery before and after pictures weight loss surgery, does autoimmune disease cause weight loss, how long does it take to lose weight walking in a pool, weight loss help apps, gmail com usa 12 week weight loss program, how teenager lose weight, phentermine diet pills discount, potatoes for gut health and weight loss the potato hack, weight loss workout guide, what to eat for lunch everyday to lose weight, weight loss programs palm desert, when to take fish oil for weight loss, quick and easy low calorie recipes to lose weight, what drugs inhibit weight loss, is the cinderella weight loss solution good for a 56 year old woman, medical weight loss cleanse, curd at night for weight loss, how to get cats to lose weight, low carb diets, how many calories should a 160 pound woman eat to lose weight with out excersize, strongest over the counter appetite suppressant 2017, are there cases where people cant actually lose weight, la weight loss food diary, why does weight loss help sleep apnea, does lipozene help you lose weight, collins weight loss program, low carb 850 calorie deficit weight loss, lipo 6 diet pills, weight loss cme, what episode of shark tank had weight loss product, diatomaceous earth for weight loss how long to see results, 90 day weight loss meal plan, do you get taller when lose weight, lose weight around hips and thighs, pork butt keto recipes,

Бидете првиот коментар

Остави Одговори

Вашиот е-мејл адреса нема да бидат објавени.


*