Фати-22 На Правни Спроведување на Крипто-Валута Хакирање

Другиот ден, Јас разговараше за крипто-валути со еден познаник во нашите локални "Старбакс", и тој дозволете ми да знам тој работи со неколку претприемачи кои би претходно бил академски експерти во ТОА Безбедност. Се разбира, за крипто-валути сето тоа е за безбеден пренос на податоци, и довербата во суштинската вредност на оние кои еден е и нула е, или П-битови. Можеби, Јас би можеле да ги разгледаме во нивниот бизнис план, иако овие дигитални валути имаат некои пречки на патот кон иднината, сигурен сум дека ќе биде иднината норма – тоа е начинот на кој светот е на чело тоа се појавува. посета https://www.binaryoptionswatchdog.trade/

Дали ова значи дека ние ќе имаме дистрибутивна валута како дистрибутивна енергија на smart grid, или дистрибутивна информации, како на Интернет? Добро, луѓето обично го прават она што се работи и има и добри и лоши со централизација и со дистрибутивна вишок стратегија.

Сега потоа, што е најновиот, побара од вас? Добро, постојат две статии ги читам не повеќе од еден час, по што средба, како што беше крстарење низ информации, Јас би претходно зачуваните да се напише на оваа тема подоцна; Малку Корисни – Bitcoin себе може да успее како валута, но, основната технологија е почетокот да укажам вредни нови апликации,"од Павле Ford (Февруари 18, 2014) и умот вас овој член е напишан само неколку дена пред Bitcoin кражба од еден од нивните топ размена.

Другиот текст е напишан од страна на Naette Byrnes на ден по овие наоди ја погоди newswires на февруари 25, 2014 "Bitcoin на Топло Седиште – Голем bitcoin размена исклучи, поставување прашања за cybercurrency." Дали сте изненаден? Никој, на мене или.

Вториот член отиде на државата; "Токио-врз основа на Мт. Gox, откако на еден од најголемите размени на bitcoin cybercurrency, престана оперативни вторникот среде гласини дека милиони може да се украдени од фирмата и поголемата загриженост во врска со долгорочните изгледи за решен дигитални валута. Други bitcoin размена брзо се пресели да се дистанцираат од Планината. Gox и тврдат дека тие се уште се отворени за бизнис. Вредноста на валута себе падна нагло да се само преку $500 до средината на mph. Тоа хит на сите времиња високи на $1,100 во ноември."

Што велите на тоа? Уф. Дали ова се докаже дека naysayers довикува на Понзи Шема беа во право? Дали тие се добие последен се смее, или е ова само се очекува еволутивен процес на нарушување како сите kinks се разработени? Добро, сметаат дека ова мислев да експериментираат имав.

Ајде да се каже дека беше hanky-panky вклучени, да речеме дека некој пробиени системот или украл дигитални валута. Токму сега, дигитални валута лета под радар како што не е призната дури и со сите нови Премногу Големи за Да Пропаднат прописи на банките, итн. Како може дигитални валута имаат вредност? Тешко е да се каже, како може fancily печатени парче хартија означени $20 се вреди ништо, тоа не е, но, тоа е вреди да се она што го претставува, ако ние сите се согласуваат за тоа и да имаат доверба во валутата. Која е разликата, тоа е прашање на доверба право?

Во ред, па, да речеме дека регулаторите, ФБИ, или друга гранка на владата се меша и датотеки трошоци – ако тие датотека кривична пријава дека некој ограбени некој друг, тогаш колку измама бил вмешан? Ако владата за спроведување на законот и одделот за правда стави еден долар износ број кон, тие се ненамерно се сложите дека дигитални валута е реална, и таа има вредност, на тој начин, непризнавање. Ако тие не се вклучени, тогаш било измама што може или не може да се случи поставува на целиот концепт се врати на начини, и медиумите, ќе продолжи да вози по довербата на сите дигитални или крипто-валути.

Така, тоа е се фати-22 за владата, регулаторите, и спроведување на луѓе, и тие не можат да се погледне на друг начин или одрече овој тренд веќе. Тоа е време за прописи. Добро, Јас лично омраза регулатива, но, не е тоа како што тоа обично започнува. Откако тоа е регулирано кредибилитет е даден на концептот, но, неговата дигитални валута концепт, исто така може да ја поткопаат целокупната Една Светска Валута стратегија или дури и американскиот Долар во (Петро-Доларот) парадигмата, и не може да биде пекол да плати за тоа, како и. Може да глобалната економија се справи дека нивото на нарушување? Stay tuned, Претпоставувам дека ние ќе го види.

Во меѓувреме, она што ќе се случува понатаму да се биде или не оваа нова промена во тоа како ние гледаме на монетарната вредност, богатство, онлајн трансакции и како во реалниот свет ќе ум-meld во нашата иднина нејасна реалноста. Јас само не гледам многу луѓе мислејќи тука, но, секој треба да, еден misstep и ние би можеле да се во светот на боли – сите на човештвото што е. Ве молиме да се разгледа сето ова и мислам на неа.

safe energy pills, dr oz weight loss soups, 13 dimethylamylamine dmaa diet pills, weight watchers mckinney texas, pro ana how long to lose weight, how much calories should i eat a day to lose weight fast, how many jump ropes should i do to lose weight, dog ate my diet pills, vitamin water weight loss, keto caviar recipes, best kashi cereal for weight loss, yerba mate walmart, witch tea is the best night for weight loss, dieting for weight loss, weight loss hcg, fastest and most effective weight loss pill, low carb ground beef recipes keto, keto chocolate mousse recipes, chinese one day diet pills, is soup helpful to lose weight, medical weight loss prescriptions, beat fruits for weight loss, why strength training is the key for weight loss, when do stalls happen after weight loss surgery, phosphorus weight loss, lipozene weight loss medicine, gwen stefani on ellen about diet pills, b12 injections for weight loss side effects, dnp weight loss for sale no prescription, how to use dulcolax to lose weight,

Бидете првиот коментар

Остави Одговори

Вашиот е-мејл адреса нема да бидат објавени.


*